Siti Nurhaliza - Koleksi Peribadi Zuely

By: Peminat Siti Nurhaliza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 15-Feb-2009 12:08 Email | Share | Bookmark
CT@Sehati Sejiwa menafikan gosip kawin dengan RCW

 
 
 
 Sehati Sejiwa rungkai semula gosip Datuk K-Rozita Che Wan
By admin • February 13, 2009 • No Comments

Oleh SITI AZIRA ABD. AZIZ

KUALA LUMPUR:“Alhamdulillah, hubungan saya dan suami dalam keadaan baik baik selepasmenepis gosip-gosip yang melanda rumahtangga kami termasuk gosip denganRozita. Kita tunggu sahaja, mungkin gosip ini akan senyap juga apabilaRozita berkahwin nanti,” ulas Siti sejurus selepas ditemubual dalamprogram Sehati Sejiwa yang disiarkan secara langsung oleh RTM1.

Hari ini, program terbitan Haliza Mat Kharsa kembali merungkai gosipmengenai suami penyanyi terkenal, Datuk Seri Khalid Muhd Jiwa atauDatuk K memberikan kereta mewah kepada pelakon jelita Rozita Che Wan.

Program yang dihoskan oleh pelakon Scha Yahya ini menjemput pasanganDatuk Siti Nurhaliza Tarudin dan Datuk K untuk bercerita mengenai kisahhidup rumahtangga mereka seperti yang disiarkan pada pukul 3 petangtadi.

Dalam bertanyakan soalan rumahtangga, Scha turut menyelitkan soalangosip itu yang melanda hubungan pasangan itu termasuk membuat panggilantelefon secara menerus kepada Rozita untuk menjawab soalan cepu emasitu.

Sama seperti yang dijawab sebelum ini, Datuk K mahupun Rozita menidakkan telahan tersebut.

¡°Cerita itu tidak benar kerana sumbernya berpunca daripada internet.

¡°Saya pun tidak tahu bagaimana gosip ini boleh timbul kerana sayasendiri tidak tahu bagaimana saya menghadiahkan kereta kepadanya,¡±komen Datuk K dalam nada yang tenang.

Selepas itu, Rozita dihubungi bagi menguatkan jawapan Datuk K yang gosip itu tidak benar.

Lantas, dalam masa beberapa saat, Rozita membalas panggilan lalu menyapa Siti dengan mesra sebelum menjawab gosip tersebut.

¡°Terima kasih kepada Sehati Sejiwa kerana memberikan peluang kepada saya untuk menjawab gosip ini.

¡°Kereta yang saya belikan itu merupakan hasil titik peluh saya yangtelah dibeli sejak Mac 2007 dengan menggunakan wang sendiri dan bukanditaja seperti yang dihebohkan.

¡°Saya tak pernah berjumpa dan mengenali Datuk K secara peribadi,¡± jelas Rozita.

Sesudah penjelasan tentang Datuk K membeli kereta untuk Rozitadiberikan, soalan berbaur gosip yang mengatakan Datuk K pernahmengasari Siti turut dituju kepada pasangan ini.

Siti yang diminta menjawab soalan itu berkata dia menganggap gosipyang tersebar itu bagaikan melengkapkan satu demi satu siri drama.

¡°Kalau cerita seperti ini memang cepat tersebar. Lepas ini saya tak tahu apa lagi cerita yang akan keluar.

¡°Kira seperti kisah rumahtangga saya ini ibarat sebuah dramabersiri. Saya tak tahu apa lagi drama yang akan berlaku selepas ini.

¡°Sebagai orang Islam, saya rasa mereka mesti tahu hukum kalau kita bergosip,¡± jawab Siti.

Selain itu, Scha turut menyentuh tentang gosip Datuk K telah berkahwin secara senyap-senyap dengan seorang pramugari.

Sama seperti jawapannya sebelum ini, Datuk K menganggap isu kahwinpramugari itu adalah tidak berasas dan merupakan suatu pembohongan yangdicetuskan oleh rakan-rakannya dan kenalan VIP.

Antara persoalan lain yang dibualkan adalah berkaitan kehidupanberumahtangga, keistimewaan pasangan masing-masing, dan aktiviti masalapang termasuk pengisian klip video Siti dan Datuk K.

Begitu juga sesekali diselitkan dengan foto-foto zaman bujang danperkahwinan pasangan yang sudah mendirikan rumahtangga selama dua tahunini.

Menariknya, sesi temubual yang berlangsung selama satu jam ini turutdiselang-selikan dengan panggilan daripada penonton yang bertanyakanpelbagai soalan dan tidak kurang juga seorang pemanggil yang mendoakankebahagiaan pasangan ini.View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net